Schloss Milkersdorf, som väl snarare är en stor herrgård än ett slott, ligger i Cottbus, ca en timmes bilresa från Berlin. De erbjuder många olika temakvällar och vi var där i januari 2019 på “Maskernas natt”, vilket innebar att alla hade på sig en venetiansk mask och svart låne-cape.

Lokalerna

“Slottet” var väldigt smakfullt inrett, och man kände sig förflyttad till en herrgård på 1800-talet. Gatuplanet dominerades av en bar- och restaurangyta med ståbord, där man också hade ett dansgolv. Just den här kvällen var det dock ingen dans, såvitt vi kunde se. I källaren fanns en bastu och liten pool och på övervåningen låg lekrummen. Pga att stället var fullt var det till en början ganska trångt överallt, men annars får lokalen toppbetyg.

Gästerna

Eftersom alla hade mask och är det litet svårt att uttala sig om ålder och utseende, men vi var absolut inte missnöjda på något sätt. De flesta gästerna var nog i 35-40-årsåldern. Vi var ca 80 par och det fanns något för alla smaker. Den kväll vi var där var endast par och singeltjejer välkomna, vilket verkar vara det vanliga på Schloss Milkersdorf.

Övrigt

Under kvällen förekom en del uppträdanden, som var ett sätt att skapa en bättre stämning. Bl.a. fick åtta tjejer anmäla sig till en “cirkelceremoni” liknande den i Eyes Wide Shut, där ceremonimästaren gav instruktioner. Till slut blev alla åtta ledda till en stor säng på övervåningen där de kunde leka med varandra, men andra fick bara titta på. De här uppträdandena kunde nog gjorts litet bättre, men var ändå en otroligt bra “ice breaker”.

Om man är ute efter BDSM-aktiviteter ska man i alla fall inte åka dit på “Maskernas natt”. Man hade visserligen ett kors, men det stod avigt till och användes mycket sparsamt. Man anordnar dock också mer renodlade BDSM-träffar, och då är det säkert annorlunda.

Det praktiska

När vi kom dit vid åttatiden stod en stor buffé, som höll god klass, uppdukad. Det finns således ingen anledning att äta innan. All dryck ingår i priset, vilket inkluderade vin, bubbel, öl och diverse drinkar. Utbudet på dricka var stort, så ingen behöver nog bli missnöjd med den detaljen.

Vi köpte övernattningspaketet, vilket kändes som en god idé. Vi hyrde bil och körde från Berlin till hotellet i Cottbus. Det tar ca en kvart att åka från hotellet till slottet. Om ni ska åka hit rekommenderar vi hotellpaketet. Det var väldigt bekvämt och hotellet var dessutom riktigt skapligt.

Sammanfattande omdöme

En av de absolut bästa parklubbar vi varit på och vi rekommenderar vem som helst att åka hit. Betyg: 5 av 5.